1 kg vykostěné jehněčí kýty
| 60 g másla
| 20 g slaniny
| 3 vejce
| 150 g žampionů
| 3 lžíce sterilovaného hrášku
| 1 sterilovaná kapie
| 1 lžíce hladké mouky
| sůl
| vývar z masoxu
Postup přípravy receptu Plněná jehněčí kýta:
V odblaněné jehněčí kýtě nařízneme střední otvor pro plnění. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobně pokrájené žampiony a po osmahnutí zalijeme vejci rozšlehanými se solí. Umícháme řídkou nádivku, sejmeme ji z plotýnky, vmícháme odkapaný hrášek a drobně pokrájenou kapii a naplníme otvor v mase. Uzavřeme jej jehlou na masové závitky, kýtu osolíme a upečeme na polovině dávky másla. Při pečení maso obracíme a poléváme šťávou a podléváme vývarem. Asi čtvrt hodiny před dohotovením vmícháme do šťávy mouku rozetřenou se zbývajícím změklým máslem. Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Plněná jehněčí kýta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!