Postup přípravy receptu Plněná masová roláda:
Mleté maso s rozmraženou sekanou, škrobem, pepřem, solí (opatrně maso bývá slané) promícháme v míse nejlépe rukou, při čemž pomalu přiléváme mléko. Přikryté necháme v lednici do druhého dne, poté vyndáme a směs rozdělíme na půl. Polovinu rozprostřeme na igelit do obdelníku o tloušťce asi tak 2cm. Na pánvičce usmažíme vajíčka na kousku másla. Vejce naneseme na maso, na ně poklademe slaninu a položíme párek (propíchaný nožem, aby nepraskl) kousek od kraje, který začneme smotávat na roládu. Hotovou roládu dáme do pekáče vymazaného olejem a uhladíme mokrou rukou i patky. Postup opakujeme s druhou půlkou. Pečeme tak na 200 C a 1 - 1,2 hodiny podle velikosti, nezapomeneme podlévat vodou. Začínáme péct přikrytou, ke konci odkryjeme na kůrčičku. Příloha cokoliv z brambotr nebo chleba. Dobré pohoštění i pro návštěvy.