Použité suroviny receptu Plněná rajčata s mandlemi a česnekem:
12 velkých rajčat
| dle chuti: sůl a pepř
| 50 g mandlových lupínků
| 4 naťové cibulky
| dle chuti: několik snítek kopru
| 400 g kysaného zelí
| 2 stroužky česneku
| 3 lžíce oleje
| z 1 citronu šťáva
Postup přípravy receptu Plněná rajčata s mandlemi a česnekem:
Omyjeme rajčata a odkrojíme vršky. Jadérka a celé vnitřky vydlabeme lžící. Odložíme je stranou, nebudeme je používat. Rajčata zevnitř osolíme. Mandlové lupínky v pánvi nasucho opražíme, nasypeme do misky a necháme úplně vychladnout. Naťovou cibulku očistíme a se zelenou natí ji nakrájíme na kolečka nebo nasekáme. Opereme kopr a otrháme snítky. Několik jich dáme stranou na ozdobu, zbytek drobně nasekáme. Kysané zelí vyjmeme z nálevu a všechen ho důkladně vymačkáme. Zelí nadrobno pokrájíme. Oloupeme česnek, utřeme ho a spolu s mandlemi, cibulkou a koprem ho přidáme do zelí. Pokapeme olejem a promícháme. Náplň pikantně ochutíme solí, pepřem a zakápneme citronovou šťávou. Zelnou nádivkou naplníme rajčata a ještě ozdobíme celou snítkou kopru.
Fotky receptu Plněná rajčata s mandlemi a česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!