Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 24 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněná roštěnka:
2 hrnky čerstvé strouhanky
| 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
| 2 lžíce usekané petrželky
| 1 lžička sušené bazalky
| 1 stroužek česneku, rozdrcený
| 1 vejce, rozšlehané
| 1/2 lžičky soli
| 1/4 lžičky pepře
| Na marinádu:
| 1/2 hrnku oleje
| 2 lžíce octa
| 2 lžíce citronové šťávy
| 1/2 lžičky soli
| 1/4 lžičky pepře
| 2 stroužky česneku, rozdrcené
| 1 lžička drceného sušeného oregana
| 500 g roštěnka
Postup přípravy receptu Plněná roštěnka:
Nejprve připravíme marinádu. Smícháme půl hrnku oleje, půl lžičky soli, trošku pepře (1/4 lžičky), 2 lžíce šťávy z citronů, 2 lžíce octa, lžičku drceného oregana a dva stroužky rozdrceného česneku.
Roštěnku pečlivě z obou stran naklepejte paličkou na maso, uložte do nekovové nádoby a zalijte marinádou. Nechte marinovat minimálně dvě hodiny.
V případě, že máte roštěnku zcela plochou, zabalte do ní nádivku. Pokud ne, vytvořte ještě před marinováním kapsu a nacpěte ji nádivkou. Naříznutý otvor zajistěte párátky nebo malými špízy. Znovu potřete marinádou a dejte se do grilování. Rožníme z obou stran a občas potřeme zbylou marinádou. Před podáváním rozřízněte na plátky. Dobrou chuť.
Fotky receptu Plněná roštěnka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!