Postup přípravy receptu Plněná sekaná v listovém těstě:
Housky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka. Smícháme je s mletým masem, vejcem, nastrouhaným česnekem, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Masovou směs rozprostřeme na potravinovou fólii, poklademe celými natvrdo uvařenými vejci a okurčičkami a pomocí fólie zavineme. Fólii odstraníme a sekanou vložíme do sádlem vymazaného pekáče. Podlijeme vývarem a pečeme asi půl hodiny při 220°C.
Sekanou vyndáme a necháme ji vychladnout. Listové těsto rozválíme na takovou velikost, aby do něj šla sekaná pohodlně zabalit. Zabalíme ji, případné odřezky těsta použijeme na ozdobu povrchu, potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme v maximálně vyhřáté troubě dalších 30 minut.
Hotový pokrm nakrájíme na plátky a podáváme horký.