Postup přípravy receptu Plněná slepice s polévkou:
Slepici očistíme a připravíme na plnění. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na velké kusy. Cibuli omyjeme, odkrájíme kořenovou část.
Rohlíky nakrájíme na plátky, zalijeme horkým mlékem a necháme nasáknout. Mandle nasekáme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Nasáklé housky vymačkáme.
Utřeme máslo se solí a žloutky, přidáme citronovou kůru, sekané mandle a vymačkané housky. Zahustíme strouhankou a lehce vmícháme sníh z bílků. Touto nádivkou naplníme dutinu očištěné slepice.
Dutinu zašijeme bílou nití a vložíme do tlakového hrnce. Přidáme kořenovou zeleninu a cibuli, osolíme, zalijeme vodou, uzavřeme a vaříme 1,5 hodiny.
Pak slepici vyjmeme, dáme na pekáč s tukem a pečeme ve střední troubě asi 1 hodinu, přeléváme výpekem a vývarem. Současně se slepicí upečeme v kastrolu zbylou nádivku.
Polévku přecedíme, zeleninu propasírujeme, povaříme a přidáme polévkové nudle. Naporcovanou slepici podáváme s upečenou nádivkou a zeleninovým salátem.