Postup přípravy receptu Plněná štěpánská pečeně:
Cibuli i česnek oloupejte a spolu se slaninou nakrájejte nadrobno. Tři vejce uvařte natvrdo, ochlaďte je ve studené vodě a oloupejte. Do mísy vložte mleté maso. Pak přidejte cibuli, česnek, slaninu, dvě syrová vejce a mouku. Dochuťte solí, pepřem a promíchejte. Z masové směsi vytvořte obdelník a položte ho na plát pečícího papíru, který jste potřeli vodou. Do středu masa položte vejce uvařená natvrdo. Pomocí papíru vše stočte do rolády tak, aby vejce zůstala hezky uprostřed a konce masové rolády uzavřete. Vzniklou roládu přendejte do pekáčku pečlivě vymazaného sádlem. Potřete ji rozšlehaným zbylým vejcem a pečte v předem vyhřáté troubě při 180 C po dobu asi 40 minut.