Postup přípravy receptu Plněná telecí roláda:
Špenát očistíme, důkladně opereme, necháme okapat a nahrubo pokrájíme. Uvedeme do varu 125 ml vody se lžičkou soli a muškátovým oříškem. Přidáme špenát a 3 minuty vaříme. Necháme okapat. V míse ušleháme vejce, parmazán, sůl a pepř. V pánvi na rozpuštěném másle usmažíme palačinku z vaječné hmoty. Plát telecího masa omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Do masa vetřeme pepř a osolíme, pak jej obložíme plátky pršutu. Navrch dáme palačinku, na ni rozprostřeme špenát. Maso svineme a převážeme nití. V kastrolu rozehřejeme olej a roládu na něm ze všech stran 10 minut opékáme. Přilijeme trochu vývaru a přiklopíme poklicí. Roládu dusíme na mírném ohni asi 70 minut. Během dušení ji obracíme a přiléváme zbylý vývar a víno. Na zeleninovou přílohu necháme okapat rajčata, přitom zachycujeme olej. V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci rajčatového oleje. Vložíme do něj mokré růžičky květáku a dusíme pod poklicí asi 6 minut. Přilijeme zbylý olej, vložíme mokrou brokolici, osolíme a opepříme a dál dusíme přikryté asi 6 minut. Nakonec přidáme rajčata. Roládu vyjmeme z kastrolu a udržujeme v teple. Vypečenou šťávu rozředíme trochou vody, vmícháme škrob a smetanu a ochutíme ji. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninovou omáčkou.