Postup přípravy receptu Plněná vepřová panenka špenátem s bramboráčky:
Vepřové panenky očistíme a úzkým nožem do nich prořízneme otvor. Z rozmraženého špenátu vymačkáme vodu, překrájíme ho na kousky, přidáme smetanu, nakrájený česnek, osolíme a opepříme. Vepřové panenky naplníme špenátem, otvor spíchneme párátkem a maso osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso pomalu po všech stranách dobře opečeme. Hotové maso udržujeme v teple. Brambory nastrouháme nahrubo a zbavíme vody. Promícháme je s prolisovaným česnekem, vejcem, solí a pepřem. Na rozpáleném oleji osmažíme bramboráčky. Pokládáme je na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Vepřovou panenku nakrájíme na silnější kolečka a podáváme s křupavými bramboráčky.