800 g bůčku bez kostí a kůže
| sůl
| pepř
| 2 ks jablka
| cca12 ks vypeckovaných švestek,
| 1/4 l masového vývaru
| olej
| 150 g smetanového jogurtu
| 2 lžičky solamylu
Postup přípravy receptu Plněná vepřová roláda :
Plát masa potřeme solí a pepřem. Jablka oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Švestky nakrájíme na nudličky. Ovoce položíme na maso a srolujeme, pevně omotáme nití a zavážeme. Olej na pekáči silně zahřejeme, malou roládu osmahneme a necháme s trochou vývaru dusit do měkka. Přilijeme postupně zbývající vývar, posledních 30 minut pečení podléváme častěji šťávou. Nakonec pečeme 10 minut v odkryté nádobě. Plněnou vepřovou roládu položíme na podnos a přikryjeme. Jogurt a solamyl zamícháme do šťávy a necháme vzkypět, pak omáčku dochutíme.
Fotky receptu Plněná vepřová roláda :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!