Použité suroviny receptu Plněné cibule masem s omáčkou:
375 g mletého masa
| 5 lžic bílého vína
| 3 velké cibule
| sůl a pepř
| 5 lžic smetany
| petrželka
Postup přípravy receptu Plněné cibule masem s omáčkou:
Cibule oloupeme. Do osolené vroucí vody vložíme cibule a uvaříme je. Pak je slijeme, necháme vychladnout. Rozpůlíme a vyloupneme z nich vnitřek tak, aby zůstaly tři největší vrstvy.
Zbylý vnitřek nakrájíme na kostičky a na pánvi je orestujeme. Orestované kostky zalijeme smetanou a vínem a odstavíme.
Mleté maso osolíme a opepříme, přidáme do něj nasekanou petrželku a promícháme. Směsí plníme půlky cibule.
Do zapékací formy přelijeme směs cibule se smetanou a vínem, přidáme naplněné cibule. Do předehřáté trouby vložíme misku s cibulí a zhruba 30 minut zapékáme.
Fotky receptu Plněné cibule masem s omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!