Postup přípravy receptu Plněné knedlíky s brynzou :
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme je vychladnout a potom nastrouháme. Přidáme solamyl, krupici, sůl, vejce a směs rukama důkladně propracujeme. Nakonec do ní přidáme rohlíky nakrájené na kostičky, opět propracujeme a necháme hodinu uležet v lednici. Mezitím nakrájíme uzené maso a cibuli, na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm orestujeme dozaltova, pak přidáme uzené maso a dosmažíme. Odstavíme a necháme vychladnout. Z těsta na knedlíky tvoříme menší placky, na jejich střed klademe masovou náplň a zabalíme do kulatých knedlíků. Ty obalíme v solamylu, aby na povrchu vznikl lehký povlak a vkládáme je do vroucí vody, kde je vaříme asi 20 minut mírným varem. Podáváme je s brynzou a smaženou cibulkou.