Vložil: | Sofcena |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněné španělské empanadas:
500 g hladké mouky
| 15 g droždí
| 140 g másla
| sůl
| 150 ml vody
| hladká mouka na vál
| 1-2 rozšlehané žloutky
| 600 g kuřecího masa
| 1 velkou cibuli
| 2 chilli papričky
| olej na smažení
| 1 hrst nasekaného koriandru
| 400 g sekaných rajčat z konzervy
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Plněné španělské empanadas:
1. Mouku prosijeme na vál nebo pracovní plochu. Uprostřed uděláme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, vložíme na malé kousky nakrájené změklé máslo a přidáme špetku soli. Postupně přiléváme vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a 30 minut necháme na teplém místě odpočinout.
2. Omyté a osušené maso nakrájíme na velmi malé kousky, oloupanou cibuli a očištěné cilli papričky nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a zvolna na něm orestujeme nejdříve kuřecí maso, pak přisypeme cibuli, chilli a koriandr a osmahneme je.
3. Masovou směs zalijeme sekanými rajčaty z plechovky. Osolíme ji, opepříme a necháme dusitm dokud se neodpaří všechna přebytečná tekutina.
4. Těsto rozdělíme asi na 12 kousků. Každý kousek rozválíme na pomoučeném vále na kulatou placičku. Nanaseme na ni masovou směs a přeložíme ji. Okraje k sobě nejprve prsty, poté vidličkou přitiskneme. Povrch potřeme žloutky a taštičky přeneseme na plech vyloženým pečícím papírem. V troubě pečeme při 180 st. asi 35 - 40 minut.
Fotky receptu Plněné španělské empanadas:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!