Použité suroviny receptu Plněné žampiony s čočkou a slaninou :
600 g žampionů
| 300 g vepřového masa
| 200 g anglické slaniny
| 2-3 cibule
| 3-4 stroužky česneku
| 450 g čočky
| dle chuti provensálské koření
| dle chuti kmín
| dle chuti sůl
| dle potřeby olej
Postup přípravy receptu Plněné žampiony s čočkou a slaninou :
Čočku namočíme a necháme hodinu odležet, pak ji slijeme, vložíme do studené vody a vaříme spolu s provensálským kořením doměkka. Žampiony oloupeme a vylomíme z nich nožky. Vepřové maso a polovinu slaniny semeleme, osolíme, okmínujeme a přidáme česnek podle chuti. S trochou vody pak vymícháme směs a tou naplníme hlavičky žampionů. Nakrájenou cibuli opečeme na oleji spolu se zbývající slaninou, kousky česneku a drobně nakrájenými nožkami žampionů. Tuto směs vmícháme do uvařené a osolené čočky a vše vložíme do zapékací misky. Do čočky pak zatlačíme naplněné hlavičky hub a vše dáme zvolna péci do vyhřáté trouby.
Fotky receptu Plněné žampiony s čočkou a slaninou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!