Postup přípravy receptu Plněné žampiony smažené v těstíčku:
Žampiony oloupeme, nožičky odřízneme a vnitřek vydlabeme lžičkou. Na másle zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou anglickou
slaninu a pokrájené nožičky s vydlabaných kousky hub. Osolíme,
opepříme a dusíme asi 3 min. Ke konci přidáme rozšlehaná vejce a
nasekanou pažítku. Touto směsí plníme hlavičky žampionů a pak je obalíme v těstíčku, které připravíme z mléka, vejce, mouky a
soli. Obalené žampiony smažíme ze všech strán na oleji dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.
Plněné houby milujeme - děda nám dělá růžovky, bedly, takže tohle určitě vyzkouším. Ještě k tomu dobrou tatarku (Hellmanns je stejně nejlepší a nedělní obídek je tu. díky za tip.