Použité suroviny receptu Plněné závitky z mořského okouna:
4 filety z mořského okouna, každý o váze asi 200 g
| z 1 citronu šťáva
| 200 g žampionů
| 1 malá cibule
| 1 a půl svazku petržele
| 2 lžíce sójového oleje
| 80 g sladké smetany
| 1 lžíce mouky
| dle chuti: sůl a bílý pepř
| 1 citron nakrájený na osminky
Postup přípravy receptu Plněné závitky z mořského okouna:
Rybí filety opláchneme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 10 minut stát.
Mezitím krátce opláchneme žampiony, očistíme je a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme najemno.
V kastrolu necháme rozehřát 1 lžíci sójového oleje a osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme houby a dusíme na mírném ohni asi 15 minut.
Do houbové směsi vmícháme smetanu a petržel a povaříme. V malém množství vody rozmícháme dohladka mouku a za stálého míchání směs zahustíme. Nakonec náplň osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Filety osušíme, podélně rozpůlíme a osolíme. Čtyři velké kusy silného alobalu potřeme lžící sójového oleje.
Rybí filety potřeme připravenou náplní, stočíme a položíme vždy po dvou na jeden kus alobalu. Každý alobalový balíček pevně uzavřeme.
Závitky v alobalu grilujeme asi 15 minut.
Fotky receptu Plněné závitky z mořského okouna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!