Použité suroviny receptu Plněný bůček s masovo-mandlovou nádivkou:
3 rajčata
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce oleje
| 500 g mletého vepřového masa
| 50 g rozinek
| 50 g sekaných mandlí
| špetka drceného hřebíčku
| 1 lžička skořice
| sůl, mletý černý pepř
| 150 ml bílého vína
| 1200 g vykostěného bůčku
Postup přípravy receptu Plněný bůček s masovo-mandlovou nádivkou:
Rajčata nařízneme na špičce do kříže. Spaříme je ve vroucí vodě a oloupeme. Rozkrojíme je a lžičkou odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na kostičky.
Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak je osmahneme na rozehřátém oleji v pánvi. Přidáme mleté maso, rozinky, mandle, rozdrcený hřebíček a skořici. Směs osolíme, opepříme a orestujeme.
Do pánve přidáme rajčata a vše podlijeme bílým vínem. Směs přiklopíme a 15 minut ji necháme na malém plameni dusit. Poté ji odklopíme a necháme odvařit přebytečnou tekutinu. Směs odstavíme a necháme zchladnout.
Bůček očistíme a rozřízneme na plát. Lehce ho osolíme a rozprostřeme na něj masovou nádivku. Svineme ho, převážeme provázkem a vložíme do pekáčku. Podlijeme ho vodou a vložíme do trouby. Při 190 °C ho pečeme asi 80 minut.
Fotky receptu Plněný bůček s masovo-mandlovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!