Postup přípravy receptu Plněný fenykl s čočkou:
Čočku a meruňky scedíme přes síto a necháme dobře okapat. Fenykl pečlivě očistíme, opláchneme, osušíme a vaříme přibližně 10 minut v osolené vodě. Potom je podélně rozpůlíme a opatrně vydlabeme. Vybraný vnitřek nadrobno nasekáme. Černé a zelené olivy pokrájíme na tenká kolečka, meruňky na tenké dílky, ementál na kostičky. Lahůdlové cibulky omyjeme, osušíme, očistíme a také nakrájíme na tenká kolečka. Elektrickou troubu předehřejeme na 180 stupňů(horkovzdušnou na 160). Čočku smícháme s olivami, meruňkami, sýrem, posekanou fenyklovou dření a lahůdkovou cibulkou. Pikantně osolíme a opepříme. Čočkovou náplň vložíme do vydlabaných fenyklů. Urovnáme je do ohnivzdorné formy, zalijeme vývarem a vínem a formu zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě asi 15 minut. Můžeme ozdobit trochou fenyklové nati a podáváme. Plněný fenykl s čočkou se podává s rýží nebo chlebovou plackou a sklenkou suchého bílého vína.