Postup přípravy receptu Plněný kančí bok:
Náplň: na pánvi rozehřejeme tuk se špekem, zpěníme cibuli a česnek, přidáme na jemno nakrájené droby, zprudka osmahneme, vložíme houby podlijeme vínem a volně dusíme asi 15 min. Když jsou houby podušené, přidáme 2 vajíčka a zasmažíme. Mezitím si rohlíky namočíme v mléce, a necháme nasáknout, rozmělníme, možno zahustit strouhankou a přidáme vajíčka. Takto připravenou zásmažku smícháme s namočeným rohlíkem, přidáme koření, bazalku, pepř a dle chuti osolíme.
Bok: omytý bok s kostí od zadní části nařízneme po venkovním žebru směrem k přední části vytvoříme přes celá žebra kapsu. Proříznuté místa nutno zašít-sešpendlit. Vnitřek kapsy mírně posolíme, vrchní část potřeme solí, dle chuti i česnekem.
Takto připravený bok naplníme nádivkou, důkladně sešijeme-sešpendlíme a položíme na pekáč žebrem dolů. Podlijeme vodou, přidáme nakrájené vnitřní sádlo. Doba pečení 80 min/170 st. mezi dvěma pekáči. Poté celý bok otočíme, posypeme celým kmínem a dopečeme bez přikrytí (cca 20 min), ke konci možno přigrilovat do červena. (pozor na spálení).
Je lepší připravovat den předem, porcovat za studena, náplň pak dobře drží pohromadě.