Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.12. 2025
Dnes má svátek Ester
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Plněný kančí bok

fotka Plněný kančí bok
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 145 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Plněný kančí bok:

1 bok ze selete  | 1 srdce  | 1 ledvinky  | 1/2 jater  | 2 lžíce sádla  | 300 g hub  | 2 cibule  | 4 stroužky česneku  | 4 vejce  | 3 rohlíky  | 1,5 dl mléka  | kousek špeku  | 1 lžička divokého koření  | trochu pepře  | trochu bazalky  | špetka muškátového oříšku  | 1 dl červeného vína

Postup přípravy receptu Plněný kančí bok:

Náplň: na pánvi rozehřejeme tuk se špekem, zpěníme cibuli a česnek, přidáme na jemno nakrájené droby, zprudka osmahneme, vložíme houby podlijeme vínem a volně dusíme asi 15 min. Když jsou houby podušené, přidáme 2 vajíčka a zasmažíme. Mezitím si rohlíky namočíme v mléce, a necháme nasáknout, rozmělníme, možno zahustit strouhankou a přidáme vajíčka. Takto připravenou zásmažku smícháme s namočeným rohlíkem, přidáme koření, bazalku, pepř a dle chuti osolíme.

Bok: omytý bok s kostí od zadní části nařízneme po venkovním žebru směrem k přední části vytvoříme přes celá žebra kapsu. Proříznuté místa nutno zašít-sešpendlit. Vnitřek kapsy mírně posolíme, vrchní část potřeme solí, dle chuti i česnekem.
Takto připravený bok naplníme nádivkou, důkladně sešijeme-sešpendlíme a položíme na pekáč žebrem dolů. Podlijeme vodou, přidáme nakrájené vnitřní sádlo. Doba pečení 80 min/170 st. mezi dvěma pekáči. Poté celý bok otočíme, posypeme celým kmínem a dopečeme bez přikrytí (cca 20 min), ke konci možno přigrilovat do červena. (pozor na spálení).
Je lepší připravovat den předem, porcovat za studena, náplň pak dobře drží pohromadě.


Fotky receptu Plněný kančí bok:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Plněný kančí bok
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !