Postup přípravy receptu Plněný květák s bylinkovou omáčkou:
Z květáku odřízneme listy a ze dvou odstraníme košťál, zelenou část necháme na omáčku. Květák vaříme v celku v osolené vodě do poloměka a připravené listy krátce spaříme. Promícháme mleté maso, sůl a bílý pepř. Rohlík nakrájíme na kolečka, zalijeme mlékem a necháme chviličku vsáknout. Pak mléko po částech lehce vymačkáme do masa a nakonec přimícháme do masa rozmělněný rohlík a 1 a 1/2 vejce. Z květáku střídavě vyřízneme asi polovinu růžiček a odstraníme z nich košťál tak, aby růžičky zůstaly pohromadě. Zbytky košťálů najemno nakrájíme a přidáme k masu. Masovou směsí vyplníme hlávku květáku a do volných vmáčkneme volné růžičky květáku. Dáme do pekáčku a pečeme nejvýš při 120 stupních asi 30 minut. Strouhaný sýr promícháme se zbylým vejcem a asi 10 minut před koncem pečení jej naklademe na květák. Na másle zpěníme bílou část cibulky, přisypeme mouku a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem, rozmícháme a 10 minut provaříme. Přilijeme mléko, provaříme a přidáme nakrájenou cibulkovou nať, pažitku, utřený česnek a pokrájené spařené listy květáku. Krátce povaříme, rozmixujeme a osolíme. Květák podáváme s omáčkou a bramborovými placičkami.