Vložil: | LudmilaJas |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![1/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněný lilek se zeleninou:
300 g masa
| několik lilků
| 1 cibule
| 1 lžička Wei-su, zázvoru
| 1 lžička žlutého vína, sójové omáčky
| 15 dkg šunky
| cukr, sůl
| zelenina
Postup přípravy receptu Plněný lilek se zeleninou:
Lilky očistíme, neoddělujeme však ani stopku ani je neloupeme. Nakrojíme je hřebenovitě tak, aby nakrojené plátky držely pohromadě za spodní okraj. Mezi každý plátek vložíme jemně sekanou fáš z 300 g masa, trochu šunky, soli, cibule, zázvoru, žlutého vína, Wei-su a sójové omáčky. Naplněný lilek převážeme lýkem a dáme do porcelánové misky. Zalijeme trochou sójové omáčky, žlutého vína, špetku cukru a dáme vařit do páry asi na 30 minut. Hotový pokrm podáváme i se šťávou v hluboké misce. Ozdobíme zeleninou.
Fotky receptu Plněný lilek se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!