Použité suroviny receptu Ploutve z rejnoka na hořčici s čočkou:
1 kg ploutve z rejnoka
| 300 g čočky
| 50 g anglické slaniny
| 1 cibule
| 8 lžiček hořčice
| 20 g másla
| 4 lžíce husté smetany
| 2 bobkové listy
| zelená petržel
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Ploutve z rejnoka na hořčici s čočkou:
Troubu předehřejeme na 240 stupňů. Čočku s pokrájenou slaninou, cibulí, bobkovým listem, solí a pepřem uvaříme doměkka. Krátce před dovařením přidáme k čočce smetanu. Naporcovaného rejnoka potřeme z obou stran hořčicí a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Na každou porci dáme slabý plátek másla a 20 minut zapečeme. Čočku a ryby rozdělíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou.
Fotky receptu Ploutve z rejnoka na hořčici s čočkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!