Vložil: | Lojzinkaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Plovdivský špíz :
400 g vepřové kýty bez kosti
| 200 g telecích - nebo jiných jater (vepřová, hovězí, kuřecí....)
| 2 lžíce oleje
| 40 g másla
| 200 g sterilovaných, nebo čerstvých žampionů
| 2 cibule
| 80 g slaniny
| 80 g plněných oliv
| sůl podle chuti
| pepř
| 2 lžíce přírodního červeného vína
| 200 g rajčat
| zelená petržel nebo pažitka
Postup přípravy receptu Plovdivský špíz :
Z vepřové kýty nakrájíme malá filátka a střídavě pak napichujeme na jehly, nebo na špejle- posolená a popepřená vepřová filátka, telecí játra, plátky slaniny, krájené žampiony a opečeme na oleji v pánvi.
Když jsou jednotlivé porce pečené, tak je vyjmeme a na výpek dáme plněné olivy, máslo a na čtvrtky nakrájená oloupaná rajčata. Vše osmahneme, podlijeme červeným vínem a mírně podusíme.
Při podáváme přeléváme maso dušenou šťávou s rajčaty a žampiony, pak sypeme nakrájenou zelenou petrželí, nebo pažitkou.
K tomuto špízu je výborná šunková rýže!
Teď v létě můžeme špízy grilovat a na výpeku, který nám vykape pak dělat šťávu!
Fotky receptu Plovdivský špíz :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!