500 ml masový bujon
| 1 ks cibule
| 80 g chléb
| 2 lžíce sádlo
| 500 g vepřová plec
| podle chuti: mletý kmín
| 1,5 dl tmavé pivo
| dle chuti: mletý černý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Plzeňské vepřové:
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso očistíme a nakrájíme na kostky.
V kastrolu rozpustíme sádlo a cibuli na něm osmahneme dorůžova. Přidáme vepřové, osolíme, přidáme kmín a maso restujeme, aby se ze všech stran zatáhlo. Pak jej podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vroucí vodu.
Zatím chléb nakrájíme na kostičky a dáme jej rozmočit do piva. Dušené maso vyjmeme, do šťávy dáme chléb namočený v pivu, společně provaříme a procedíme.
Maso vložíme zpět. Plzeňské vepřové podle chuti opepříme, osolíme a prohřejeme.
Plzeňské vepřové podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou brambory, knedlíky nebo čerstvé pečivo.
Fotky receptu Plzeňské vepřové:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!