Na ozdobu:
| perník na strouhání
| Náplň:
| 1/2 l mléka
| 50 g solamylu nebo pudinkového prášku
| 1 vanilkový cukr
| 2 dcl rumu
| 250 g moučkového cukru
| 300 g másla
| Těsto:
| 750 g hladké mouky
| 1 hrnek cukru
| 100 g másla
| 1 lžička jedlé sody
| 1 lžíce medu
| 3 vejce
Postup přípravy receptu Plzeňský medovník:
Vejce s cukrem, medem a máslem smícháme a vaříme v páře asi 15 minut. Přidáme sodu a ještě asi 5 minut vaříme. Odstavíme a necháme prochladnout. Do prosáté mouky postupně zapracováváme připravenou hmotu. Těsto nesmí být lepivé ani příliš tuhé. Rozdělíme jej na 8 dílů a z každého vyválíme tenkou, kulatou placku podle velikosti dortové formy. Pečeme postupně na vymazaném a vysypaném plechu ve střední části trouby při 180 °C jenom asi 7 - 10 minut.
Mléko, vanilkový cukr a solamyl za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem ušleháme a postupně přidáváme uvařený, prochladlý pudink a rum. Jednotlivé placky potřeme krémem a skládáme na sebe. Zatížíme a necháme 48 hodin rozležet v chladničce. Zbylým krémem potřeme povrch a boky dortu a posypeme jemně nastrouhaným perníkem.