Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 140 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Poctivý drůbeží vývar:
drůbeží kosti
| 2 bílky
| 1 cibule
| 1 mrkev vařená
| 1 str. česneku
| 1,5 l vody
| odřezky masa
| 1 celer malý
| 1 pórek
| muš. oříšek
| petrželka
Postup přípravy receptu Poctivý drůbeží vývar:
Kosti a odřezky vložíme do studené, mírně osolené vody a přidáme pepř. Dáme povařit. Vaříme asi hodinu a půl. Jestliže se nám voda z kostí při vaření vyvaří, tak přidáme studenou.
Když máme vývar dostatečně silný (ochutnáme abychom to zjistili) osolíme jej, ochutíme muškátovým oříškem (mletým) a necháme zhruba 15 minut stát. Poté vývar přecedíme přes filtr na vaření kávy. Jestliže nemáme filtr, použijeme kousek čistého plátna.
Chcete-li docílit dokonale čirého vývaru, všlehejte do něj dva bílky. Bílky se srazí s něčistotami dohromady. Poté vývar ještě jednou přecedíme přes plátno nebo filtr.
Do vývaru přidáme stroužek česneku, celou cibuli a jemně pokrájenou zeleninu. Vaříme dalších 20 minut, aby se zelenina prohřála. Podáváme v nahřátých polévkových miskách. S vejcem či masovými, nebo játrovými knedlíčky. Polévku můžeme dozdobit dle fantazie petrželkou nebo pažitkou.
Fotky receptu Poctivý drůbeží vývar:
Fotky vložil: MichelePrg,Mangovka,Marci7,damami