Použité suroviny receptu Podlesní polévka s knedlíčky:
300 g jeleního masa
| 1 1/2 l vody
| 1 cibule
| 100 g kořenové zeleniny
| 40 g másla
| 40 g hladké mouky
| 1/4 l mléka
| 200 g hub
| špetka soli
| špetka pepře
| 1 lžíce petrželky
| na knedlíčky:
| 20 g tuku
| 1 vejce
| špetka soli
| 2 lžíce strouhanky
| 1 žemle
| trochu mléka
Postup přípravy receptu Podlesní polévka s knedlíčky:
Maso opláchneme, kosti rozsekneme na menší kousky a zalijeme vodou. Osolíme a vaříme asi dvě hodiny. Na tuku osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem, přidáme mléko, našleháme a povaříme. Přidáme nakrájenou zeleninu a naplátky rozkrájené houby, které jsme chvíli dusili ve vlastní šťávě. Okořeníme a do polévky zavaříme malé houskové knedlíčky.
Knedlíčky: Utřeme tuk s vejcem a se solí, přidáme rozkrájenou žemli namočenou v mléce a zahustíme strouhankou. Tvoříme malé knedlíčky, které vhodíme do vařící polévky a vaříme 4 minuty.
Polévku okořeníme pepřem a nakonec přidáme rozsekanou petrželku. Maso použijeme zvlášť.
Fotky receptu Podlesní polévka s knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!