Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Podzimní krůta s jablky:
4 jablka
| 2 lžíce hladké mouky
| 4 krůtí řízky
| 100 g šunky
| 1/4 šálku hladké mouky
| 2 lžičky smetanového křenu
| 3 lžíce másla
| sůl
| tymián
| pepř
| 250 ml jablečné šťávy
| 250 ml kysané smetany
Postup přípravy receptu Podzimní krůta s jablky:
Jablka nakrájíme na 1 cm silná kolečka a posypeme moukou. Prsa nakrájíme na řízky, vložíme mezi 2 mastné papíry nebo celofán a naklepeme. Osolíme. Zbylou mouku smícháme s tymiánem a pepřem a řízky v ní obalíme. Smažíme na másle 2 a 2 min. Do výpeku vložíme sekanou šunku a opečeme. Přilijeme jablečnou šťávu a přidáme smetanu a sůl. Vrátíme řízky asi 15 min. vaříme odkryté. Přidáme smetanový křen. Na pánev vložíme máslo a vložíme plátky jablek. Opečeme je dozlatova. Klademe na maso, poléváme šťávou a podáváme s rýží nebo bramborem.
Fotky receptu Podzimní krůta s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!