Použité suroviny receptu Pohanka se slaninou a brynzou:
200 g pohanky
| 1 velká cibule
| 2-3 stroužky česneku
| 2 lžice oleje
| 200 g anglické slaniny
| 250 g brynzy
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 lžice řeřichy nebo nasekané pažitky
Postup přípravy receptu Pohanka se slaninou a brynzou:
Pohanku propláchneme studenou vodou. Zalijeme ji asi 300 ml vody. Osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 3 minuty. Poté ji v zaklopeném hrnci dáme pod peřinu a 30 minut necháme bobtnat.
Na rozpáleném oleji opečeme plátky slaniny. Přidáme kostičky cibule a prolisovaný česnek a orestujeme. Potom vmícháme pohanku a necháme ji prohřát.
Nakonec do pohanky zamícháme rozdrobenou brynzu, sůl, pepř a odstavíme. Zdobíme řeřichou nebo pažitkou.
Fotky receptu Pohanka se slaninou a brynzou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!