15 g kvasnic
| 1/8 l mléka
| 1/8 l smetany nebo Ramy Cremefine ke šlehání
| 1 vejce
| 130 g pohankové mouky
| 60 g pšeničné mouky
| 6 lžic oleje
| 6 lžiček rozpuštěného másla
| 1 špetku soli
| 1 špetku cukru
Postup přípravy receptu Pohankové lívance:
Kvasnice rozmícháme v troše vlahého mléka. Zbylé vlahé mléko, smetanu, vejce, sůl a cukr přidáme ke kvasnicím a vmícháme obě mouky. Těsto dobře propracujeme a necháme na teplém místě asi 40 minut kynout. Na pánvi vždy na 1 lžíci oleje postupně upečeme 6 větších lívanců /průměr asi 12 cm/. Před obrácením je pokapeme rozpuštěným máslem. Výborné jsou s kysanou smetanou, můžou se ale podávat i na sladko s jablečným pyré.
Fotky receptu Pohankové lívance:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!