250 g hladké pohankové mouky
| 250 g hladké pšeničné mouky
| 250 - 300 ml mléka
| 30 g čerstvých kvasnic
| 1 lžíce cukru
| 1 lžička soli
| 15 g másla
| bílek na potření
| semínka na posypání
Postup přípravy receptu Pohankové rohlíky:
Do teplého mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme obě mouky, sůl a rozpuštěné máslo. Přilijeme kvásek a vařečkou promícháme. Vypracujeme hladké vláčné těsto (je dost husté, můžeme si pomoct na vále rukama). Necháme pořádně nakynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na tenkou kruhovou placku a rozkrájíme na osm stejných dílků. Každý "trojúhelník" srolujeme od širší strany do rohlíku a trochu ohneme. Na plechu vyloženém papírem na pečení je potřeme bílkem a posypeme oblíbenými semínky, případně hrubou solí. Necháme ještě chvíli kynout. Pečeme asi 15 - 20 minut při 180°C dozlatova.
Fotky receptu Pohankové rohlíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!