Želé:
| 5 g agaru
| 500 ml vody
| 140 g jahod. džemu
| Pohár:
| 370 ml sojového mléka
| dle potřeby voda
| 100 g jáhel
| špetka soli
Postup přípravy receptu Pohár s jahodovým želé:
Jáhly pořádně propereme a promneme rukama. Oprané jáhly dáme do vody v poměru jeden díl jáhel na dva díly vody nebo jako v tomto receptu rostlinného mléka. Osolíme a vaříme na mírném ohni pod pokličkou zhruba patnáct minut. Vzniklou kaši řádně rozmixujeme. Výsledkem musí být hladký, jemný krém.
Agar rozmícháme s vodou, přivedeme k varu a povaříme pět minut. Do horkého agaru rozmícháme jahodový džem či sirup. Agar s džemem bude nejdříve tekutý, ale postupně zatuhne.
Na dno misek či pohárů nalijeme do poloviny ovocný agar. Vezmeme si lžíci nebo cukrářský pytlík a do něj si vložíme jáhelný krém a postupně ho přidáváme do agaru. Vytvoří se zajímavé nepravidelné tvary. Necháme zatuhnout a můžeme ještě posypat nasekanými oříšky, mandlemi či sezamovými semínky.
Fotky receptu Pohár s jahodovým želé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!