Použité suroviny receptu Pohár s mátovou příchutí:
300 ml smetany na šlehání
| 150 g kyselé smetany
| 1 1/2 lžíce práškového cukru
| 1 lžíce mátového likéru
| 180 g tmavé čokolády
| čokoládové motivy na ozdobení
Postup přípravy receptu Pohár s mátovou příchutí:
Smetanu ušleháme na pevnou šlehačku. Po vytažení metly v ní musí zůstávat měkké kopečky. Do šlehačky vmícháme kyselou smetanu a práškový cukr. Zhruba třetinu směsi dáme do menší misky a smícháme s mátovým likérem. Tmavou čokoládu rozehřejeme a vmícháme do zbylé šlehačkové hmoty. Do pohárů dáváme střídavě mátovou a čokoládovou pěnu. Pohárem zakroužíme, aby vznikl efektní vzor. Pěnu dáme vychladnout. Malé množství čokolády k zhotovení ozdobných motivů rozehřejeme a dáme do trubičky na zdobení dortu. Na pracovní desku položíme papír a vytváříme na něm z rozehřáté čokolády různé vzory: spirály, hvězdičky, květy. Čokoládu necháme ztuhnout a opatrně ji sebereme z papíru. Poháry ozdobíme čokoládovými vzory a podáváme. Můžeme je nejdříve ozdobit a potom dát vychladnout.
Fotky receptu Pohár s mátovou příchutí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!