225 g másla + trocha na vymazání formy
| 225 g přírodního krupicového cukru
| 225 g mletých loupaných mandlí
| 2 lžíce vanilkového cukru
| 3 vejce
| 110 g polentové mouky + trocha na vysypání formy
| 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
| špetka soli
| šťáva z 1 a kůra ze 4 citronů
| 100 g mandlových lupínků
| NA POSYPÁNÍ
| zakysaná smetana k podávání (nemusí být)
Postup přípravy receptu Polentový koláč:
1. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Koláčovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a vysypte trochou mouky. Přebytek oklepněte.
2. V míse utřete změklé máslo s oběma druhy cukru a vejci. Vmíchejte mleté mandle, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva, sůl, citronovou šťávu i kůru.
3. Těsto dejte do formy a pečte zhruba půl hodiny, dokud nebude koláč hezky zlatavý. Potom ho už jenom posypte mandlovými lupínky a nakrájejte na řezy; jestli chcete, podávejte dezert s kopečkem smetany.
Fotky receptu Polentový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!