2,5 kg filetů z různých mořských ryb (můžou být zmražené)
| 250 g mražených krevet
| 1-2 pokrájené cibule
| 1 pórek
| 4 stroužky česneku
| 3-4 rajčata
| bulvu fenyklu nebo kedlubnu a několik semínek fenyklu
| bobkový list
| kůru z jednoho pomeranče
| 3-4 vlákna šafránu
| 100 ml bílého vína
| sůl a pepř na dochucení
| lístky fenyklu a tymián na ozdobu
| K PODÁVÁNÍ
| 1 bagetu
| 100 g másla rozetřeného se 2 stroužky česneku a trochou soli
Postup přípravy receptu Polévka Bujabéza:
1. Ryby zalijte třemi litry vody, uveďte do varu a pět až šest minut prudce vařte. V pánvi na oleji osmahněte jemně nakrájenou zeleninu. Po pěti minutách ji spolu s kořením a většinou pomerančové kůry přidejte do polévky. Stáhněte plamen a čtvrt hodiny vařte. Pět minut před koncem vsypte krevety a vlijte víno.
2. Maso vyjměte, rozdělte na kousky a vraťte do polévky. Ozdobte jemně pokrájenou nebo strouhanou kůrou a několika lístky bylinek.
Fotky receptu Polévka Bujabéza:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!