1 mrkev
| půl malého celeru
| 1 cibule
| 30 g rostlinného tuku
| 30 g hladké mouky
| 2 lžičky kari koření
| půl jablka
| 1 l drůbežího vývaru
| 4 lžíce vařené rýže
| 4 lžíce vařeného kuřecího masa
Postup přípravy receptu Polévka kari:
Nadrobno nakrájenou cibuli a zeleninu podusíme v tuku. Mouku promícháme s kořením kari, přidáme k zelenině a osmahneme. Zalijeme vývarem a vaříme, až je zelenina měkká. Potom přidáme na kostičky nakrájené jablko, vařenou rýži a nadrobno nakrájené maso. Polévku ochutíme solí, pepřem a tymiánem a necháme ještě asi čtvrt hodiny na velmi mírném ohni. Do hotové polévky přidáme smetanu, necháme prohřát, ale už nevaříme.
Fotky receptu Polévka kari:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!