Vložil: | JanaOssend |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka Kohoutí vývar:
asi 1/2 kg kořenové zeleniny (mrkev, potržel, celer)
| sůl, pepř
| kari
| vegeta
| 1/2 hlavičky cibule
| 1 stroužek česneku
| máslo nebo tuk na smažení
Postup přípravy receptu Polévka Kohoutí vývar:
Toto je recept mé babičky - dělala jej vždy, když venku mrzlo.
Zeleninu nastrouháme na hrubším struhadle.
Do hrnce dáme máslo, na něj zeleninu, vegetu a smažíme, až zelenina pustí žlutou šťávu - ne na moc prudkém ohni - zelenina nesmí černat, ale jen sklovatět. Když pustí šťávu, zalijeme asi 1 litrem vody, přidáme sůl, pepř, cibuli a česnek a vaříme asi 15-20 minut na mírném ohni.
Jako zavářka má dávat rýže
Nezapomeneme polévku zasypat nasekanými bylinkami.
Fotky receptu Polévka Kohoutí vývar:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!