Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![5.67/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka z kapra s vínem:
4 kapří hlavy
| ocasy a ploutve
| 2 cibule
| několik zrnek pepře a bobkový list
| 1 stroužek česneku
| sůl, tymián
| střik vinného octa
| 50-100 g kapřích jiker
| 100 g vyškvařeného sádla
| 50 g hladké mouky
| 2 kostky cukru
| 200 g očištěné a nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
| 1 pórek
| 1/4 l červeného vína (Frankovka apod.)
| vložka do polévky: na másle opečená, na kostičky nakrájená houska, jemně krájená petrželka (pažitka)
Postup přípravy receptu Polévka z kapra s vínem:
Do 1/4 l studené vody vložím kapří hlavy, ploutve a ocasy (i jiné odřezky z kapra), na kostičky nakrájenou cibuli, zrnka pepře, bobkový list, stroužek česneku, snítku tymiánu, sůl, vinný ocet a hodinu vše na mírném ohni vařím. Jikry vařím zvlášť ve vodě, do níž přidávám sůl a ocet - jen asi 10 min. V hrnci na rozehřátém sádle dozlatova osmahnu housku se dvěma kostkami cukru, vložím očištěnou, nahrubo nastrouhanou zeleninu, přidám 1/4 l červeného vína, přivedu k varu a zaliju procezeným rybím vývarem. Na mírném ohni nepřiklopené vařím ještě asi 20 minut, aby se obsah provařil a o 1/3 zredukoval.
Nakonec vložím do polévky maso, jež jsem obrala z hlav a ocasů, a zvlášť uvařené jikry. Na konec do polévky přidám jemně krájenou petrželku nebo pažitku. Polévku podávám s houskou nakrájenou na kostičky a opečenou na másle.
Fotky receptu Polévka z kapra s vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!