40 g sezonní zeleniny nakrájené na jemné ‚sirky‘ řasu wakame (asi 5 x 5 cm)
| 4 lžičky miso pasty (například ječné)
| svazek zelených natí (pórek, cibulka)
| 4 ks houby šii-také
| 3 lžíce sezamového oleje
| 1 malý kousek čerstvého zázvoru
| 1 l zeleninového vývaru
Postup přípravy receptu Polévka miso:
1. Řasu vložte do studené vody. Jakmile řasa změkne, vyjměte ji a nakrájejte na kousky (vodu si nechte stranou).
2. V hlubším hrnci orestujte zeleninu, zalijte ji vývarem, přidejte houby a pět minut vařte. Odeberte lžíci tekutiny a rozmíchejte v ní miso; snižte plamen a přidejte směs do polévky. Nechte ji deset minut velmi mírně vařit (‚táhnout‘) – prudký var by zničil enzymy v misu – a pak přihoďte zelenou nať a přilijte vodu, v níž se máčela řasa.
3. Přilijte šťávu z oloupaného a najemno nastrouhaného zázvoru.
Fotky receptu Polévka miso:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!