Použité suroviny receptu Polévka na způsob boršče:
200 g hovězího masa
| 100 g libového vepřového masa
| 60 g zeleniny (kořenová zelenina)
| 50 g brambor
| 10 g hladké mouky
| 10 g másla (rostlinného tuku)
| 10 g cukru
| 2 dl kysané smetany
| 1 lžíce sterilovaného hrášku
| 1/2 ks cibule
| 1/2 ks citrónu
| 1 ks bobkového listu
| dle chuti: rajčatový protlak
| dle chuti: petrželka
Postup přípravy receptu Polévka na způsob boršče:
Maso rozkrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. K poloměkkému masu přidáme nastrouhanou zeleninu, brambor nakrájený na kostičky a rajčatový protlak. Hladkou mouku nasucho opražíme, zředíme vývarem z cibule a bobkového listu a vmícháme do polévky. Vaříme, až je maso i zelenina měkké.
5. Nakonec přidáme do polévky okapaný sterilovaný hrášek, sekanou petrželku a čerstvé máslo (rostlinný tuk). Hotovou polévku podle chuti přisolíme nebo přikyselíme citrónovou šťávou. Smetanu přidáváme do polévky až při podávání.
Fotky receptu Polévka na způsob boršče:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!