Česnek oloupeme a utřeme se lžičkou soli. Pažitku opláchneme a nadrobno pokrájíme. Z krajíčků chleba odkrojíme kůrku. Vývar uvedeme do varu. Na pánvi rozpálíme olej a asi 30 vteřin na něm osmahneme česnek. Česnek vyjmeme a na zbylém tuku osmahneme po obou stranách krajíčky chleba. Hotové topinky rozložíme na talíře a na každou z nich položíme žloutek. Opatrně, abychom nenamočili povrch topinek, vlijeme do talířů vroucí vývar. Posypeme strouhaným parmezánem a nakonec přidáme pažitku. Pokud je čerstvé oregano, drobně jej nasekáme a přidáme s pažitkou. Sušené oregano trochu povaříme. Polévku podáváme velmi horkou.
Fotky receptu Polévka Paveze:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!