3 lžíce hladké mouky
| 100 g másla
| 400 g cibule
| 2 l. zeleninového vývaru
| 2 dcl bílého vína
| sůl
| bílý pepř
| kmín
| 100 g sýru čedar
| 1 ks vejce
Postup přípravy receptu Polévka s cibulí:
Na kolečka pokrájenou cibuli orestujeme na másle do růžova a pak zaprášíme hl. moukou a okmínujeme. Připravíme tím máslovou jíšku, tu zalijeme vývarem a za stálého míchání provaříme. Přilijeme bílé víno a zjemníme smetanou. Pokud byste polévku chtěli hustší, přidejte mouku dobře rozmíchanou se s smetanou. Ochutíme solí pepřem a kmínem. Na talíř nastrouháme nahrubo sýr čedar a přelijeme hotovou polévkous cibulí a posypeme osmaženou houskou.
Fotky receptu Polévka s cibulí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!