Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka s drůbežím masem:
1 lžíci oleje
| 1 velkou cibuli, nakrájenou na klínky
| 1 červenou papriku, nakrájenou na úzké proužky
| 2 lžičky ml. koriandru
| 1/2 lžičky drcených chilli papriček
| 3 lžíce rýže
| 1,5l drůbežího vývaru
| 250g zbylého kuřecího masa nebo krůtího, nakrájeného nadrobno
| 300g steril. luštěnin, scezených a opláchnutých
| hrst zelené petrželky, jemně nasekané
| dle potřeby sůl, pepř
Postup přípravy receptu Polévka s drůbežím masem:
1. Osmažte cibuli
Ve velkém hrnci rozehřejte olej a za občasného promíchání na něm pět minut smažte klínky cibule.
2. Uvařte polévku
K cibuli v hrnci přidejte proužky papriky, koriandr, chilli papričky a rýži (pokud vám zbyla už uvařená, přidejte ji až do hotové polévky) a asi minutu promíchávejte. Zalijte horkým vývarem, vsypte drůbeží maso a luštěniny, osolte a případně opepřete. Zvyšte plamen a přiveďte polévku k varu. Pak nechte 8–10 minut probublávat mírnějším varem, až zelenina a rýže krásně změknou. Posypte petrželkou či nasekaným koriandrem, podle chuti dosolte a podávejte.
Fotky receptu Polévka s drůbežím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!