Použité suroviny receptu Polévka s hlávkovým salátem:
500 g hlávkového salátu
| 400 g brambor
| 50 g cibule
| 100 g pórku
| 50 g másla
| 1 litr vývaru z masoxu
| 150 g kysané nebo sladké smetany
| 5 vajec
| sůl
| zelená nať
Postup přípravy receptu Polévka s hlávkovým salátem:
Pokrájený salát vložíme do vroucí vody a minutu povaříme. Potom scedíme a dusíme na másle 10-15 minut na mírném ohni. Cibuli a porek pokrájíme a osmahneme na tuku, zalijeme vývarem, vložíme připravený salát, na kousky pokrájené brambory a 15-20 minut na mírném ohni vaříme. Podávme s natvrdo či nahniličko uvařenými vejci, ochutíme zelenou natí.
Fotky receptu Polévka s hlávkovým salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!