Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka s jarními bylinkami:
1 l vývaru z jehněčího masa,drobů a kostí
| 80 g másla
| 100 g hladké mouky
| 25 g soli
| 0,5 g mletého pepře
| 0,2 g muškátového květu (oříšku)
| 150 g jarních bylinek: mladých kopřiv,libečku,petrželky,pampelišky,špenátových listů
| 2 vaječné žloutky
Postup přípravy receptu Polévka s jarními bylinkami:
Rozpustíme 50 g másla, přidáme hladkou mouku a zhotovíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem a dobře rozšleháme. Zvolna vaříme asi půl hodiny. Polévku dochutíme mletým pepřem, muškátem a podle potřeby dosolíme.
Jarní bylinky pečlivě opereme a posekáme je nahrubo. Rozsekané bylinky na zbývající rozpuštěné máslo a krátce je podusíme. Potom na ně přecedíme provařenou polévku, přivedeme do varu a přilijeme našlehané žloutky, které necháme v polévce srazit.
V lehce zahoustlé polévce jsou vidět kousky zelených bylinek a žluté částečky rozptýlených žloutků. Vůně a chuť je jemná, charakteristická pro použité nebo převládající byliny.
Fotky receptu Polévka s jarními bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!