Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Kdy slavíme Den otců v roce 2025?Kdy slavíme Den otců v roce 2025? Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025 Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 05.06. 2025
Dnes má svátek Dobroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Polévka s jaternými knedlíčky

fotka Polévka s jaternými knedlíčky
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Polévka s jaternými knedlíčky:

150 g jater  | 1 lžíce sádla  | 1/2 lžičky „Polévkového koření“  | 1 stroužek česneku  | 1 cibule  | 1 vejce  |  sůl  |  strouhanka  | na hovězí vývar :  | 200-400 g hovězího masa  |  „Polévkové koření“  | 1 cibule  |  kořenová i jiná zelenina dle chuti  |  sůl

Postup přípravy receptu Polévka s jaternými knedlíčky:

Uškrábej nebo semel 15 dekagramů telecích nebo hovězích jater, pak je dej na misku, na níž jsi byla dříve 3 dekagramy hovězího tuku utřela (stačí 1 lžička sádla). Dobře to zamíchej, přidej k tomu 1/2 lžičky dobrého „Polévkového koření“ od Antonína, stroužek rozetřeného česneku (nemusí být) a 1/2 jemně nakrájené nebo nastrouhané cibule. Vraz do toho 1 celé vejce, osol to patřičně (1 malá lžička) a přimíchej do toho strouhané žemličky tolik, aby to nebylo ani řídké ani příliš tuhé. Potom z toho dělej malé knedlíčky a zavařuj je do dobré hovězí polívky
(nech je asi 5 – 10 minut povařit - když jsou knedlíčky hotové vyplavou k hladině). Pak vlej polívku do mísy na usekanou zelenou petrželku.
Hovězí vývar (Dobrá hovězí polívka)

200 – 400 g opláchnutého hovězího masa vložíme do studené osolené vody, přidáme 1 lžičku „Polévkového koření“ od Antonína, 1 celou cibuli a vaříme mírným varem, až je maso měkké ( 2 – 3 hodiny pod pokličkou, nebo 1/2 – 3/4 hodiny v tlakovém hrnci). Asi 15 minut před koncem varu přidáme očištěnou kořenovou zeleninu vcelku (mrkev, celer, petržel, ale můžeme dle chuti i česnek, rajče, houby, papriku, kapustu apod.) Po skončení varu vývar ihned procedíme hustým cedníkem. Dle chuti dosolíme a dokořeníme. Měkké maso pokrájíme do polévky nebo podáváme s různými přílohami (křen, hořčice apod.) jako předkrm či samostatný chod.


Fotky receptu Polévka s jaternými knedlíčky:

Polévka s jaternými knedlíčky
Polévka s jaternými knedlíčky
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Polévka s jaternými knedlíčky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !