2 vejce
| 2 l vody
| 50 g polohrubé mouky
| kosti z kuřete
| 1 mrkev
| 1 petržel
| 1 cibule
| 3 kuličky pepře
| kulička nového koření
| 1 lžíce vegety
| sůl
| muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Polévka s kapáním:
Do tlakového hrnce dáme kuřecí kostry, sůl, koření a 10 minut vaříme. Kostry vyndáme a vodu přecedíme. Do vývaru dáme vařit nakrájenou zeleninu a přidáme vegetu. Když je zelenina měkká, připravíme kapání. Mouku smícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a vejci. Metličkou pečlivě promícháme a přes sítko s většími oky necháme prokapat do polévky. Polévku necháme přejít varem. Dochutíme, přidáme nasekanou zelenou petrželku, obrané maso a podáváme.