Postup přípravy receptu Polévka s kedlubnou a vejci:
Sušené houby na chvíli namočíme do vody, aby změkly.
V hrnku rozkvedláme 2 vejce a nalijeme je na pánev s rozehřátým olejem. Mícháme, dokud se vejce nesrazí a neztmavnou. Vejce vmícháme do polévky před koncem vaření.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, oškrábanou mrkev a kedlubnu na nudličky. Zelí rozkrájíme na kousky.
Všechnu zeleninu nasypeme do hrnce, přidáme i zeleninu zmraženou a zalijeme vepřovým vývarem. Necháme vařit asi 20 minut, do změknutí zeleniny. Přilijeme sójovou omáčku s vínem. Přidáme zázvor, vegetu, špetku glutasolu a podle chuti chilli s pepřem. Polévku vaříme dalších 5 minut. Před koncem vaření nalijeme do polévky vejce a solamyl, rozkvedlaný v malém množství studené vody. Mícháme do zhoustnutí.
Polévku s kedlubnou a vejci podáváme horkou. Měla by být hustá a mírně pálivá.