500 g kořenové petržele s natí
| 3/4 litru zeleninového vývaru
| sůl
| bílý pepř
| 75 g kysané smetany
| 50 g mraženého krabího masa (nebo krevety)
Postup přípravy receptu Polévka s kraby:
Z kořenové petržele odříznout nať a odložit si ji stranou. Petržel pečlivě oškrábat, omýt a nakrájet na tenké plátky. Do hrnce dát vařit zeleninový vývar a do něj přidat petržel. Vařit ji cca čtvrt hodiny a potom ji rozmixovat. Pyré ochutit solí a pepřem a krátce povařit. Vmíchat kysanou smetanu. Petrželovou nať oprat, osušit a její lístky otrhat. Kraby krátce opláchnout a dát je důkladně okapat. Spolu s lístky petržele je přidat do polévky a prohřát. Ihned podávat.
Fotky receptu Polévka s kraby:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!